Bár az idősebb taxisok hajlamosak panaszkodni, hogy a nyolcvanas években volt igazán jó a taxizás, azért a mai napig egy profitábilis szakmáról beszélünk. A nagyvárosokban és főleg Budapesten egyre nagyobb igény van a szolgáltatásra.

A taxis engedély megszerzése

A taxis engedély megszerzése

Ahhoz pedig, hogy valaki taxis legyen nem is kell olyan sok minden, a taxi vezető tanfolyamra való jelentkezésnek a feltételei a betöltött 21 éves életkor és legalább 2 éve érvényes “B” kategóriás jogosítvány. Sokan szeretnének taxizni, de közülük többen azért nem iratkoznak be a taxi vezető tanfolyamra, mert nem rendelkeznek saját gépkocsival. Természetesen a legszerencsésebb, ha van saját autó, de ha nincs az sem égető probléma, hiszen külön üzletág az autók bérbeadása és kölcsönzése. A piaci árak és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások változóak, de az interneten ennek mindenki könnyedén utána tud nézni, a lényeg, hogy nyugodtan vágjunk bele a taxi vezető tanfolyamba saját autó nélkül is.

Nem feltétele a tanfolyam elvégzésének a PAV II minősítés, de javasoljuk, hogy előbb szerezze meg a pályaalkalmasságit, hiszen akkor nem kidobott pénz a tanfolyam elvégzése.

Könnyű navigáció

A taxi vezető tanfolyam elvégzése, no meg a sikeres vizsgák letétele után már lehet is kezdeni az ipart, ami a fix kilométerárak bevezetése óta ugyancsak nagy lendületet kapott. Kell ugyan helyismereti vizsgát is tenni és fontos is, hogy ismerjük a várost, ahol taxizunk, de akkor sem kell megijedni, ha valaki kevésbé rendelkezik jó tájékozódási képességgel. A modern navigációs eszközök ezt a hiányosságot – amennyiben van – ma már könnyen tudják orvosolni, nem véletlen, hogy a taxi vezető tanfolyamnak része az ilyen jellegű oktatás is. Ha valaki vidéken él az is nyugodtan iratkozzon be egy taxi vezető tanfolyamra, hiszen ingázni is lehet, mivel autó van alattunk, ez nem lehet akadály.

Még egy fontos tudnivaló: a gépkocsivezetői tanfolyam birtokában csak alkalmazottként vezethetjük a cég autóit. Ha vállalkozóként szeretnénk dolgozni, akkor a szakmai irányítói tanfolyamot is el kell végezni!

Hasonló cikkek

A taxis vizsga és ami utána van Egy jó taxisnak sok mindent kell tudnia ahhoz, hogy ne csak pénzt keressen, de szeressék is az utasok. Egy taxis vizsga keretében ezek nem feltétlenül...
Hölgyeknek is nyitott a pálya! 2. rész A cikksorozat első részében azt kezdtük el fejtegetni, hogy a hölgyek hogy érezhetik magukat és mennyire lehetnek sikeresek az alapvetően férfias szak...
Hölgyeknek is nyitott a pálya! Évtizedek óta erősödő tendencia, hogy a korábban kifejezetten férfiasnak gondolt szakmákban – pl. különféle járművek vezetői: vonat, repülő, kamion, t...
Taxis tanfolyam mindenkinek Azoknak, akik érvényes taxis engedélyt szeretnének kiváltani, hogy ezt megtehessék, mindenekelőtt egy taxis tanfolyamon kell részt venniük, amely mind...

Minden vélemény számít!

Ossza meg velünk a gondolatait, véleményét a cikkel kapcsolatban vagy ha kérdése van, tegye fel őket a hozzászólásokban itt vagy a közösségi médiákon! Ha tetszett a cikkünk, like-oljon minket Facebook-on, kövessen Instagram-on vagy Twitter-en, hogy ne maradjon le a legfrissebb hírekről, akciókról és cikkekről a jövőben sem!