A legtöbb emberrel előfordul életében, hogy valamilyen okból adódóan elégetetlen a munkájával, általában vagy a bérezés nem megfelelő, vagy az elvégezendő munka nem jó. Számukra egy taxis tanfolyam elvégzése tökéletes megoldás lehet ahhoz, hogy váltsanak.

Talán nincs is egyszerűbb módja annak, ha szakmát akarunk váltani. Hiszen egy taxis tanfolyam elvégzése mindössze három nap, jóllehet ezen a jelenlét kötelező, de ennyit igazán be tud mindenki vállalni, aki váltani akar. A taxis tanfolyam után elméleti és gyakorlati vizsgát is kell tenni, majd kezdődhet a munka egy vállalkozónál vagy egy taxis társaságnál. Évek óta növekszik az igény a személyszállítás ezen formájára és folyamatosan hiány is van taxisokból, főleg igaz ez a fővárosra, Budapestre. A taxis tanfolyamra való jelentkezésnek különösebb feltétele nincs, két éve érvényben lévő jogosítvánnyal kell rendelkeznie annak, aki szeretne belevágni a dologba. Az alapképzés mellett lehetőség van gépkocsivezető különbözeti tanfolyamra is jelentkezni. Erre a taxi tanfolyamra az a gépkocsivezető jelentkezhet, aki már rendelkezik személygépkocsis személyszállító alapképesítéssel.

Taxis tanfolyam

Taxis tanfolyam

Kihívások mentén

A megfelelő vezetési készség csak az egyik eleme annak, hogy valaki jó taxis legyen. A taxis tanfolyamot azoknak szokták ajánlani, akik jó kommunikációs készséggel rendelkeznek, ugyanakkor bírják a monotonitást is. Persze az sem árt, ha valaki alapfokon beszéli az angolt, vagy a franciát, vagy a németet, mivel a taxis szolgáltatásra megnövekedett igény, egyik fő oka, hogy évről évre egyre több turista látogat hazánkba, akik nem magyarul fogják elmondani, hová is szeretnének menni. Ugyanakkor a hazai lakosság köréből is egyre többen választják az utazásnak ezt a formáját. A főváros mellett jellemzően a nyugati régiókban van nagyobb igény a taxisokra, illetőleg azokon a helyeken, ahol szintén nagy a turizmus, mint például a fürdővárosokban.

A budapesti taxi színe: sárga

Bár a taxis tanfolyamot követő vizsgán az nem fog szerepelni, hogy miért sárga a taxi színe, azért elmondjuk. A pár éve a budapesti rendelet értelmében Budapesten is kötelezővé tett szín a világ első taxi társaságánál jelent meg még 1915-ben Chicagóban. Egy John Daniel Hertz nevű úriember hozta létre az első taxis vállalkozást, és azért a sárga színt választotta az autóihoz, mert korábban már kutatásokkal bizonyították, hogy a sárga szín látszik legjobban a forgalomban. Aki elvégez egy taxis tanfolyamot és utána taxigépkocsit fog vezetni Budapesten, az kötelezve van a megadott sárga szín használatára, vagyis a használni kívánt gépjárművet át kell festeni. Egyébiránt a szín, pontosan meg van határozva: RAL 1023 Traffic Yellow. A külsőt illetően több egyéb kötelezettség is van, ilyen például az információs elemek használata vagy a pepita sáv az oldal ablakok alatt. Természetesen, aki taxis tanfolyamra jelentkezik, az ezekről mind részletesen tanulni fog.

Ezek az előírások csak a budapesti szolgáltatókra igazak, az egész országra kötelezően érvényes előírásokból kell csak vizsgán számot adni. Azt mindenkinek tudnia kell, hogy a taxik rendszáma sárga színű. Jelentkezzen még ma képzéseinkre Ön is!

Hasonló cikkek

Hölgyeknek is nyitott a pálya! 2. rész A cikksorozat első részében azt kezdtük el fejtegetni, hogy a hölgyek hogy érezhetik magukat és mennyire lehetnek sikeresek az alapvetően férfias szak...
A taxis engedély megszerzése Bár az idősebb taxisok hajlamosak panaszkodni, hogy a nyolcvanas években volt igazán jó a taxizás, azért a mai napig egy profitábilis szakmáról beszél...
Három nap a sikerig Konkrét árak említése nélkül, kevés olyan jó befektetés van, mint egy taxis vizsga, mivel a taxis vizsgát megelőző tanfolyam mindössze három nap. Jóll...
Taxis tanfolyam mindenkinek Kinek ajánljuk a taxis tanfolyamot? Mindenkinek, aki tud vezetni, pontosabban szólva azoknak, akik rendelkeznek minimum 2 éve érvényes "B" kategóriás ...

Minden vélemény számít!

Ossza meg velünk a gondolatait, véleményét a cikkel kapcsolatban vagy ha kérdése van, tegye fel őket a hozzászólásokban itt vagy a közösségi médiákon! Ha tetszett a cikkünk, like-oljon minket Facebook-on, kövessen Instagram-on vagy Twitter-en, hogy ne maradjon le a legfrissebb hírekről, akciókról és cikkekről a jövőben sem!