A tömegközlekedés nehézségei

A nagyvárosokban mindig is voltak nehézségek a személyszállítással, az optimális tömegmozgatás ritkán megvalósítható. Nem mondunk senki számára újdonságot, ha pl. a budapesti tömegközlekedés siralmas helyzetét hozzuk szóba. A gépjárművek állapota, a menetrend hiányossága, a pénzhiánnyal való küzdelem, a járatmegszüntetések természetesen nincsenek jó hatással a szolgáltatás minőségére.

Ha belegondolunk nagyvárosaink közlekedése nagy valószínűséggel a New York által meghatározott úton fog tovább haladni, ahol a középrétegtől felfelé szinte mindenki taxival jár. Ennek oka a fent említett paraméterekben rejlik, illetve abban, hogy sok szempontból megéri a tömegközlekedéshez viszonyított – manapság már nem is olyan sokkal – magasabb ár. A kényelem, a pontosság, a precizitás, a diszkréció és a kiegészítő szolgáltatások meghozzák a gyümölcsüket a taxis vállalkozók számára.

Taxis vállalkozó tanfolyam

Taxis vállalkozó tanfolyam

A taxis vállalkozói szaktanfolyam

Ennek a tanfolyamnak az elvégzése akkor szükséges, ha Ön olyan vállalkozást kíván alapítani, vagy olyan cégnél kíván dolgozni, ahol belföldön taxi-gépkocsival végzett személyszállítással foglalkoznak.

A taxis vállalkozói tanfolyam a 89/1988. (XII.20.) MT számú rendelet 5/A. §., 1. sz. Melléklet A rész I. pontja előírásainak megfelelő ismereteket oktatja, elvégzésének nincs feltétele, és a képesítésnek nincs lejárati ideje.

A taxis vállalkozói tanfolyamon a jelentkezők azt sajátíthatják el, hogy hogyan kell az előírásoknak megfelelően működtetni egy ilyen vállalkozást, úgy, hogy az sikeres és rentábilis legyen. A Jogi ismeretek a törvényeknek megfelelő működtetést szolgálják, a Gazdasági-, pénzügyi és adózási ismeretek elsajátítása pedig lehetővé teszi, hogy a vállalkozás gazdaságilag is az előírásoknak megfelelő, stabil és kiszámítható alapokon álljon. A Munkaügyi ismeretek révén a tanuló a cég foglalkoztatással kapcsolatos feladatait tudja majd gördülékenyen ellátni. A taxis vállalkozói tanfolyam személyszállítási szakmai részét a Személytaxis szakmai ismeretek elnevezésű tantárgy adja, amely lehetővé teszi, hogy a vállalkozás vezetője akkor is „képben legyen” ha ő maga nem is dolgozik taxisofőrként.

Mindhárom tantárgyból írásbeli teszt és szóbeli vizsga zárja a taxis vállalkozói tanfolyamot. Jelentkezzen tanfolyamunkra még ma!

Hasonló cikkek

A siker előfeltételei Sok dolog miatt érdemes vállalkozónak lenni. Kicsit olyan ez, mint amikor a szegény legény elindult szerencsét próbálni aztán meg király lesz belőle. ...
Mit tanulhat a vállalkozói szaktanfolyamokon? Amennyiben hosszú évek vagy akár évtizedek óta dolgozik alkalmazottként, biztosan vágyik már arra, hogy a maga ura lehessen, és ha többek közt az ön m...
A személyszállító vállalkozói munka előnyei Ha szívesen, régóta, felelősségteljesen és balesetmentesen vezet, biztosan elgondolkozott már azon, hogy vállalkozóként vagy saját céget alapítva hiva...
Vállalkozói ismeretek képzés A vállalkozói ismeretek képzés elengedhetetlen minden olyan esetben, ha Ön saját, a fuvarozás vagy a személyszállítás területén tevékenykedő céget sze...

Minden vélemény számít!

Ossza meg velünk a gondolatait, véleményét a cikkel kapcsolatban vagy ha kérdése van, tegye fel őket a hozzászólásokban itt vagy a közösségi médiákon! Ha tetszett a cikkünk, like-oljon minket Facebook-on, kövessen Instagram-on vagy Twitter-en, hogy ne maradjon le a legfrissebb hírekről, akciókról és cikkekről a jövőben sem!