A tömegközlekedés nehézségei

A nagyvárosokban mindig is voltak nehézségek a személyszállítással, az optimális tömegmozgatás ritkán megvalósítható. Nem mondunk senki számára újdonságot, ha pl. a budapesti tömegközlekedés siralmas helyzetét hozzuk szóba. A gépjárművek állapota, a menetrend hiányossága, a pénzhiánnyal való küzdelem, a járatmegszüntetések természetesen nincsenek jó hatással a szolgáltatás minőségére.

Ha belegondolunk nagyvárosaink közlekedése nagy valószínűséggel a New York által meghatározott úton fog tovább haladni, ahol a középrétegtől felfelé szinte mindenki taxival jár. Ennek oka a fent említett paraméterekben rejlik, illetve abban, hogy sok szempontból megéri a tömegközlekedéshez viszonyított – manapság már nem is olyan sokkal – magasabb ár. A kényelem, a pontosság, a precizitás, a diszkréció és a kiegészítő szolgáltatások meghozzák a gyümölcsüket a taxis vállalkozók számára.

Taxis vállalkozó tanfolyam

Taxis vállalkozó tanfolyam

A taxis vállalkozói szaktanfolyam

Ennek a tanfolyamnak az elvégzése akkor szükséges, ha Ön olyan vállalkozást kíván alapítani, vagy olyan cégnél kíván dolgozni, ahol belföldön taxi-gépkocsival végzett személyszállítással foglalkoznak.

A taxis vállalkozói tanfolyam a 89/1988. (XII.20.) MT számú rendelet 5/A. §., 1. sz. Melléklet A rész I. pontja előírásainak megfelelő ismereteket oktatja, elvégzésének nincs feltétele, és a képesítésnek nincs lejárati ideje.

A taxis vállalkozói tanfolyamon a jelentkezők azt sajátíthatják el, hogy hogyan kell az előírásoknak megfelelően működtetni egy ilyen vállalkozást, úgy, hogy az sikeres és rentábilis legyen. A Jogi ismeretek a törvényeknek megfelelő működtetést szolgálják, a Gazdasági-, pénzügyi és adózási ismeretek elsajátítása pedig lehetővé teszi, hogy a vállalkozás gazdaságilag is az előírásoknak megfelelő, stabil és kiszámítható alapokon álljon. A Munkaügyi ismeretek révén a tanuló a cég foglalkoztatással kapcsolatos feladatait tudja majd gördülékenyen ellátni. A taxis vállalkozói tanfolyam személyszállítási szakmai részét a Személytaxis szakmai ismeretek elnevezésű tantárgy adja, amely lehetővé teszi, hogy a vállalkozás vezetője akkor is „képben legyen” ha ő maga nem is dolgozik taxisofőrként.

Mindhárom tantárgyból írásbeli teszt és szóbeli vizsga zárja a taxis vállalkozói tanfolyamot. Jelentkezzen tanfolyamunkra még ma!

Hasonló cikkek

Mi a különbség a taxis vállalkozó és a személygépk... A két megjelölt szakma alapvető különbsége A Transzport Studiumnál a vállalkozói szaktanfolyamok között mindkét, a címben megnevezett tanfolyam megta...
A taxis vállalkozói vizsgáról Van egy jó hírünk: elegendő egy képzés elvégzése ahhoz, hogy taxaméter nélküli személygépkocsival vagy taxaméterrel felszerelt személygépkocsival kapc...
Az árufuvarozó vagy autóbuszos vállalkozói képzés... Sokat lehetne vitatkozni azon, hogy mi kell egy sikeres vállalkozáshoz. Elszántság, kitartás, némi szerencse mindenképpen. Az sem baj, ha ismerjük azt...
Melyek az autóbuszos személyszállító vállalkozás f... A legtöbbünk gyerekkorában szeretett volna buszsofőr lenni, de sajnos sokunk álma nem valósulhatott meg. Az álmokért bizony tenni kell és olykor nem i...

Minden vélemény számít!

Ossza meg velünk a gondolatait, véleményét a cikkel kapcsolatban vagy ha kérdése van, tegye fel őket a hozzászólásokban itt vagy a közösségi médiákon! Ha tetszett a cikkünk, like-oljon minket Facebook-on, kövessen Instagram-on vagy Twitter-en, hogy ne maradjon le a legfrissebb hírekről, akciókról és cikkekről a jövőben sem!