Városiasodó és globalizálódó világunkban óriási szerepe van az áruszállításnak. A lakosság élelmiszerekkel és fogyasztási cikkekkel való ellátása, óriási kapacitásokat fed le és akkor még nem beszéltünk a különféle ipari és mezőgazdasági célzatú megrendelésekről, illetve kiszállításokról.

A globalizálódó világban már egyre távolabbról is hozzájuthatunk termékekhez, amely importokat részben a gyártóüzemek koncentrálódása okozza az alacsony munkabérű és kedvező gazdasági környezetű országokra, másrészt a szállítási módszerek fejlődésével az egzotikus cikkek behozatala is rentábilissá vált.

Árufuvarozó vállalkozó tanfolyam

Árufuvarozó vállalkozó tanfolyam

Az említett hatalmas mennyiségű szállítási igény kiszolgálása – akár szervezetileg, akár eszközökkel – óriási és szép feladat, a szállítmányozás területén a jó szakembereknek mindig is lesz helyük.

Aki önállóan vagy társas formában árufuvarozó céget akar üzemeltetni, mindenképpen érdemes olyan tanfolyamot elvégeznie, ahol nem csak a szállítmányozási szakma csínját-bínját sajátíthatja el, hanem a cégvezetés feladatainak ellátásához szükséges ismereteknek, a jogi-, üzleti- és adózási környezet paramétereinek elsajátítására is lehetőség van.

Az Árufuvarozó vállalkozó szaktanfolyam

A tanfolyam oktatási rendszere és  ott elsajátítható ismeretek a 261/2011. (XII.07.) Korm. rendelet 3. melléklet előírásainak felelnek meg. A vizsgákkal megszerezhető képesítés 10 évig érvényes, amelynek lejárta előtt Árufuvarozó vállalkozó ismeretfelújító tanfolyam elvégzése szükséges.

Az Árufuvarozó vállalkozó szaktanfolyam két hetes időtartama alatt minden nap reggel 9-től 18 óráig van oktatás, a tanórákon a részvétel kötelező. Tantárgyi felmentések csak felsőfokú szakirányú képesítés esetén lehetséges.

A tanfolyam végén minden tantárgyból szóbeli  és írásbeli (teszt és esettanulmány) vizsga is van. A jogi-, pénzügyi-, gazdasági-, adózási ismertek a vállalkozás alapvető működtetéséhez, a vámismeretek, árufuvarozási ismeretek, jármű műszaki, üzemeltetési és közlekedésbiztonsági ismertek pedig a szakmai munka megfelelő színvonalának biztosításához szükségesek.

Ha a vállalkozás gépjárművét is maga a vállalkozó akarja vezetni, a tanfolyam elvégzése után gépjárművezetői vagy ADR irányokban tanulhat tovább.

Hasonló cikkek

Vállalkozói képzés A közúti közlekedés több területén is lehet valaki vállalkozó, a két legfontosabb alternatíva a személyszállítás és az áruszállítás, melyek aztán tová...
A személytaxis és személygépkocsis személyszállító... Van egy jó hírünk: korábban külön tanfolyamra kellett járnia azoknak, akik személygépkocsis személyszállítással szerettek volna foglalkozni, és azokna...
Kulcs a nagyvilághoz Sokat hallhatunk-olvashatunk arról, hogy milyen tempóban globalizálódik a világunk. A utazási és szállítási módok fejlődésével nem csak a magánemberek...
Lendületben az árufuvarozás Hogy mennyire keresett szakma a belföldi árufuvarozó, jól mutatja, hogy az online áruházak legnagyobb kihívása, hogy határidőn belül meg tudják oldani...

Minden vélemény számít!

Ossza meg velünk a gondolatait, véleményét a cikkel kapcsolatban vagy ha kérdése van, tegye fel őket a hozzászólásokban itt vagy a közösségi médiákon! Ha tetszett a cikkünk, like-oljon minket Facebook-on, kövessen Instagram-on vagy Twitter-en, hogy ne maradjon le a legfrissebb hírekről, akciókról és cikkekről a jövőben sem!