Városiasodó és globalizálódó világunkban óriási szerepe van az áruszállításnak. A lakosság élelmiszerekkel és fogyasztási cikkekkel való ellátása, óriási kapacitásokat fed le és akkor még nem beszéltünk a különféle ipari és mezőgazdasági célzatú megrendelésekről, illetve kiszállításokról.

A globalizálódó világban már egyre távolabbról is hozzájuthatunk termékekhez, amely importokat részben a gyártóüzemek koncentrálódása okozza az alacsony munkabérű és kedvező gazdasági környezetű országokra, másrészt a szállítási módszerek fejlődésével az egzotikus cikkek behozatala is rentábilissá vált.

Árufuvarozó vállalkozó tanfolyam

Árufuvarozó vállalkozó tanfolyam

Az említett hatalmas mennyiségű szállítási igény kiszolgálása – akár szervezetileg, akár eszközökkel – óriási és szép feladat, a szállítmányozás területén a jó szakembereknek mindig is lesz helyük.

Aki önállóan vagy társas formában árufuvarozó céget akar üzemeltetni, mindenképpen érdemes olyan tanfolyamot elvégeznie, ahol nem csak a szállítmányozási szakma csínját-bínját sajátíthatja el, hanem a cégvezetés feladatainak ellátásához szükséges ismereteknek, a jogi-, üzleti- és adózási környezet paramétereinek elsajátítására is lehetőség van.

Az Árufuvarozó vállalkozó szaktanfolyam

A tanfolyam oktatási rendszere és  ott elsajátítható ismeretek a 261/2011. (XII.07.) Korm. rendelet 3. melléklet előírásainak felelnek meg. A vizsgákkal megszerezhető képesítés 10 évig érvényes, amelynek lejárta előtt Árufuvarozó vállalkozó ismeretfelújító tanfolyam elvégzése szükséges.

Az Árufuvarozó vállalkozó szaktanfolyam két hetes időtartama alatt minden nap reggel 9-től 18 óráig van oktatás, a tanórákon a részvétel kötelező. Tantárgyi felmentések csak felsőfokú szakirányú képesítés esetén lehetséges.

A tanfolyam végén minden tantárgyból szóbeli  és írásbeli (teszt és esettanulmány) vizsga is van. A jogi-, pénzügyi-, gazdasági-, adózási ismertek a vállalkozás alapvető működtetéséhez, a vámismeretek, árufuvarozási ismeretek, jármű műszaki, üzemeltetési és közlekedésbiztonsági ismertek pedig a szakmai munka megfelelő színvonalának biztosításához szükségesek.

Ha a vállalkozás gépjárművét is maga a vállalkozó akarja vezetni, a tanfolyam elvégzése után gépjárművezetői vagy ADR irányokban tanulhat tovább.

Hasonló cikkek

Egyszerűbb vállalkozni Ahhoz, hogy valaki egyéni vállalkozóként taxizhasson, vagy saját maga indítson egy taxis vállalkozást, a jelenlegi jogszabályok értelmében, el kell vé...
Vállalkozói tanfolyam Aki már valaha belevágott bármilyen vállalkozásba, az tudja, hogy egyáltalán nem fenékig tejfel. Vállalkozói tanfolyam elvégzése nélkül rengeteg nem v...
Taxis vállalkozói vizsga: minden taxisnak kötelező... Megannyi álhír és tévhit kering az interneten arról, hogy kinek szükséges taxis vállalkozói vizsgát letennie és kinek nem. Ideje tisztába tenni a dolg...
Vállalkozó leszek Egy vállalkozáshoz, történjen az céges vagy egyéni formában korra és nemre való tekintet nélkül van lehetőség, sőt, még iskolai végzettség sem kell ho...

Minden vélemény számít!

Ossza meg velünk a gondolatait, véleményét a cikkel kapcsolatban vagy ha kérdése van, tegye fel őket a hozzászólásokban itt vagy a közösségi médiákon! Ha tetszett a cikkünk, like-oljon minket Facebook-on, kövessen Instagram-on vagy Twitter-en, hogy ne maradjon le a legfrissebb hírekről, akciókról és cikkekről a jövőben sem!