A taxis vállalkozói vizsga megszerzésével már nem csak, mint taxis vállalkozó helyezkedhet el az ember, hanem mint személygépkocsis személyszállító vállalkozó  is tevékenykedhet. Látszólag a két dolog ugyanaz, de ez nem így van és nem is véletlenül került összevonásra a két foglalkozás, illetőleg a két tanfolyam.

Taxis vállalkozói vizsga

Taxis vállalkozói vizsga

A személyszállító vállalkozás olyan gépkocsival történt és történik most is, amelyben nincsen taxióra, emiatt a személyszállítás ezen formája valamely szolgáltatáshoz kapcsolódott, pontosabban kapcsolódik. Ilyen lehet az idegenforgalom, a turisztika, a sport, a különböző kulturális események, stb. egyszóval, amikor utasokat kell szállítani valamilyen meghatározott célból. Látható, hogy a munkakör nagyban hasonlít a taxizáshoz, ezért is került összevonásra a két dolog. Ha valaki leteszi a taxis vállalkozói vizsgát, akkor ma már mindkét tevékenységet végezheti. További jó hír, hogy a tanfolyam mindössze három napos, így meglepően gyorsan lehet megszerezni a jogosultságot.

Ki kell emelni, hogy ezzel a végzettséggel vállalkozást, céget fog irányítani, vezetni, aki megszerzi, ez nem jogosít gépkocsivezetői munkakör betöltésére!

Fontos azonban tudni, hogy ezen a háromnapos tanfolyamon kötelező a részvétel, felmentés pedig nem adható, ha valaki elmulasztja, akkor nem küldhető el a taxis vállalkozói vizsgára.

Vállalkozás az utakra

A személyszállítás mindkét ága felfutóban van Magyarországon és nem csak Budapesten, de a vidéki városok többségében is, így mindenkinek érdemes taxis vállalkozói vizsgát tennie, aki valamilyen okból nem elégedett a jelenlegi munkájával és váltani szeretne. A tanfolyamra való jelentkezésnek nincsenek feltételei. Mivel vállalkozói tanfolyamról van szó, így egyebek mellett a vállalkozással kapcsolatos gazdasági, pénzügyi, adózási ismeretek is el kell sajátítani, ahogy jogszabályokról is fognak tanulni a hallgatók. A taxis vállalkozói vizsgán a magtanultakból kell számot adni írásbeli formában. A sikeres taxis vállalkozói vizsga után mindenki hatósági bizonyítványt kap.

Lendületes piac

Minden évben egyre több turista érkezik az országba és a fővárosba, a főszezon a nyár, de az év többi részén se panaszkodhatnak azok, akik rendelkeznek taxis vállalkozói vizsgával és szemészállítással foglalkoznak, történjen az bármilyen formában. Bár a kereslet ugyancsak nagy a szolgáltatásra és folyamatosan növekszik, egy sikeres vállalkozásnak számos buktatója lehet, ezért érdemes előtte mindenképpen elvégezni egy gyors tanfolyamot és letenni a taxis vállalkozói vizsgát. Ennek hiányában jóval nehezebben boldogul az ember és nagyobb esélyt ad a konkurenciának a sikerre. A taxis vállalkozói vizsga előtti három napos képzés igazán nem nevezhető soknak, ezalatt az idő alatt pedig csupa hasznos dolgot tanul a hallgató, amivel nagyban megkönnyíti későbbi vállalkozása mindennapjait. Ha úgy tetszik a taxis vállalkozói vizsga útbaigazítás a sikerhez, és mi másért kezdene bele bárki egy vállalkozásba, ha nem a siker reményében.

Hasonló cikkek

A siker előfeltételei Sok dolog miatt érdemes vállalkozónak lenni. Kicsit olyan ez, mint amikor a szegény legény elindult szerencsét próbálni aztán meg király lesz belőle. ...
Vállalkozói tanfolyam Aki már valaha belevágott bármilyen vállalkozásba, az tudja, hogy egyáltalán nem fenékig tejfel. Vállalkozói tanfolyam elvégzése nélkül rengeteg nem v...
Bátraké a szerencse – Irány a vállalkozói ké... Egy saját vállalkozásban talán az a legvonzóbb, hogy az ember önmaga ura. Többé nem lehet elégedetlen a fizetésével, nem mondhatja, hogy ennél többet ...
Ki alkalmas a taxis vállalkozói munkára? Nem elég, ha van jogosítványa, és szeret vezetni; ahhoz, hogy taxis vállalkozóként dolgozhasson, további feltételeknek is teljesülniük kell. Taxi gép...

Minden vélemény számít!

Ossza meg velünk a gondolatait, véleményét a cikkel kapcsolatban vagy ha kérdése van, tegye fel őket a hozzászólásokban itt vagy a közösségi médiákon! Ha tetszett a cikkünk, like-oljon minket Facebook-on, kövessen Google+-on vagy Twitter-en, hogy ne maradjon le a legfrissebb hírekről, akciókról és cikkekről a jövőben sem!