A taxis vállalkozói vizsga megszerzésével már nem csak, mint taxis vállalkozó helyezkedhet el az ember, hanem mint személygépkocsis személyszállító vállalkozó  is tevékenykedhet. Látszólag a két dolog ugyanaz, de ez nem így van és nem is véletlenül került összevonásra a két foglalkozás, illetőleg a két tanfolyam.

Taxis vállalkozói vizsga

Taxis vállalkozói vizsga

A személyszállító vállalkozás olyan gépkocsival történt és történik most is, amelyben nincsen taxióra, emiatt a személyszállítás ezen formája valamely szolgáltatáshoz kapcsolódott, pontosabban kapcsolódik. Ilyen lehet az idegenforgalom, a turisztika, a sport, a különböző kulturális események, stb. egyszóval, amikor utasokat kell szállítani valamilyen meghatározott célból. Látható, hogy a munkakör nagyban hasonlít a taxizáshoz, ezért is került összevonásra a két dolog. Ha valaki leteszi a taxis vállalkozói vizsgát, akkor ma már mindkét tevékenységet végezheti. További jó hír, hogy a tanfolyam mindössze három napos, így meglepően gyorsan lehet megszerezni a jogosultságot.

Ki kell emelni, hogy ezzel a végzettséggel vállalkozást, céget fog irányítani, vezetni, aki megszerzi, ez nem jogosít gépkocsivezetői munkakör betöltésére!

Fontos azonban tudni, hogy ezen a háromnapos tanfolyamon kötelező a részvétel, felmentés pedig nem adható, ha valaki elmulasztja, akkor nem küldhető el a taxis vállalkozói vizsgára.

Vállalkozás az utakra

A személyszállítás mindkét ága felfutóban van Magyarországon és nem csak Budapesten, de a vidéki városok többségében is, így mindenkinek érdemes taxis vállalkozói vizsgát tennie, aki valamilyen okból nem elégedett a jelenlegi munkájával és váltani szeretne. A tanfolyamra való jelentkezésnek nincsenek feltételei. Mivel vállalkozói tanfolyamról van szó, így egyebek mellett a vállalkozással kapcsolatos gazdasági, pénzügyi, adózási ismeretek is el kell sajátítani, ahogy jogszabályokról is fognak tanulni a hallgatók. A taxis vállalkozói vizsgán a magtanultakból kell számot adni írásbeli formában. A sikeres taxis vállalkozói vizsga után mindenki hatósági bizonyítványt kap.

Lendületes piac

Minden évben egyre több turista érkezik az országba és a fővárosba, a főszezon a nyár, de az év többi részén se panaszkodhatnak azok, akik rendelkeznek taxis vállalkozói vizsgával és szemészállítással foglalkoznak, történjen az bármilyen formában. Bár a kereslet ugyancsak nagy a szolgáltatásra és folyamatosan növekszik, egy sikeres vállalkozásnak számos buktatója lehet, ezért érdemes előtte mindenképpen elvégezni egy gyors tanfolyamot és letenni a taxis vállalkozói vizsgát. Ennek hiányában jóval nehezebben boldogul az ember és nagyobb esélyt ad a konkurenciának a sikerre. A taxis vállalkozói vizsga előtti három napos képzés igazán nem nevezhető soknak, ezalatt az idő alatt pedig csupa hasznos dolgot tanul a hallgató, amivel nagyban megkönnyíti későbbi vállalkozása mindennapjait. Ha úgy tetszik a taxis vállalkozói vizsga útbaigazítás a sikerhez, és mi másért kezdene bele bárki egy vállalkozásba, ha nem a siker reményében.

Hasonló cikkek

Személyszállítás feltételei személyautóval Személygépkocsis személyszállítás, de nem Taxi. Személygépkocsis személyszállító képesítéssel ugyanis csak olyan személyautót lehet vezetni, amelybe n...
Azoknak, akik szeretik a kihívást A vállalkozói ismeretek képzés, ahogy a nevében is benne van, elsősorban azoknak szól, akik a szakmai tapasztalataikat immár nem munkavállalóként, han...
Ki alkalmas a taxis vállalkozói munkára? Nem elég, ha van jogosítványa, és szeret vezetni; ahhoz, hogy taxis vállalkozóként dolgozhasson, további feltételeknek is teljesülniük kell. Taxi gép...
Idéntől változik a vizsgarendszer Miután a korábbi NKH helyett a KAV Kft. (Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont) kezébe került a hatósági vizsgáztatás joga, így idéntől megváltozi...

Minden vélemény számít!

Ossza meg velünk a gondolatait, véleményét a cikkel kapcsolatban vagy ha kérdése van, tegye fel őket a hozzászólásokban itt vagy a közösségi médiákon! Ha tetszett a cikkünk, like-oljon minket Facebook-on, kövessen Instagram-on vagy Twitter-en, hogy ne maradjon le a legfrissebb hírekről, akciókról és cikkekről a jövőben sem!