A taxis vállalkozói vizsga megszerzésével már nem csak, mint taxis vállalkozó helyezkedhet el az ember, hanem mint személygépkocsis személyszállító vállalkozó  is tevékenykedhet. Látszólag a két dolog ugyanaz, de ez nem így van és nem is véletlenül került összevonásra a két foglalkozás, illetőleg a két tanfolyam.

Taxis vállalkozói vizsga

Taxis vállalkozói vizsga

A személyszállító vállalkozás olyan gépkocsival történt és történik most is, amelyben nincsen taxióra, emiatt a személyszállítás ezen formája valamely szolgáltatáshoz kapcsolódott, pontosabban kapcsolódik. Ilyen lehet az idegenforgalom, a turisztika, a sport, a különböző kulturális események, stb. egyszóval, amikor utasokat kell szállítani valamilyen meghatározott célból. Látható, hogy a munkakör nagyban hasonlít a taxizáshoz, ezért is került összevonásra a két dolog. Ha valaki leteszi a taxis vállalkozói vizsgát, akkor ma már mindkét tevékenységet végezheti. További jó hír, hogy a tanfolyam mindössze három napos, így meglepően gyorsan lehet megszerezni a jogosultságot.

Ki kell emelni, hogy ezzel a végzettséggel vállalkozást, céget fog irányítani, vezetni, aki megszerzi, ez nem jogosít gépkocsivezetői munkakör betöltésére!

Fontos azonban tudni, hogy ezen a háromnapos tanfolyamon kötelező a részvétel, felmentés pedig nem adható, ha valaki elmulasztja, akkor nem küldhető el a taxis vállalkozói vizsgára.

Vállalkozás az utakra

A személyszállítás mindkét ága felfutóban van Magyarországon és nem csak Budapesten, de a vidéki városok többségében is, így mindenkinek érdemes taxis vállalkozói vizsgát tennie, aki valamilyen okból nem elégedett a jelenlegi munkájával és váltani szeretne. A tanfolyamra való jelentkezésnek nincsenek feltételei. Mivel vállalkozói tanfolyamról van szó, így egyebek mellett a vállalkozással kapcsolatos gazdasági, pénzügyi, adózási ismeretek is el kell sajátítani, ahogy jogszabályokról is fognak tanulni a hallgatók. A taxis vállalkozói vizsgán a magtanultakból kell számot adni írásbeli formában. A sikeres taxis vállalkozói vizsga után mindenki hatósági bizonyítványt kap.

Lendületes piac

Minden évben egyre több turista érkezik az országba és a fővárosba, a főszezon a nyár, de az év többi részén se panaszkodhatnak azok, akik rendelkeznek taxis vállalkozói vizsgával és szemészállítással foglalkoznak, történjen az bármilyen formában. Bár a kereslet ugyancsak nagy a szolgáltatásra és folyamatosan növekszik, egy sikeres vállalkozásnak számos buktatója lehet, ezért érdemes előtte mindenképpen elvégezni egy gyors tanfolyamot és letenni a taxis vállalkozói vizsgát. Ennek hiányában jóval nehezebben boldogul az ember és nagyobb esélyt ad a konkurenciának a sikerre. A taxis vállalkozói vizsga előtti három napos képzés igazán nem nevezhető soknak, ezalatt az idő alatt pedig csupa hasznos dolgot tanul a hallgató, amivel nagyban megkönnyíti későbbi vállalkozása mindennapjait. Ha úgy tetszik a taxis vállalkozói vizsga útbaigazítás a sikerhez, és mi másért kezdene bele bárki egy vállalkozásba, ha nem a siker reményében.

Hasonló cikkek

Bátraké a szerencse – Irány a vállalkozói ké... Egy saját vállalkozásban talán az a legvonzóbb, hogy az ember önmaga ura. Többé nem lehet elégedetlen a fizetésével, nem mondhatja, hogy ennél többet ...
Vállalkozás előtt Számos előnye van elvégezni egy árufuvarozói vállalkozói képzést, ami pedig még vonzóvá teheti a tanfolyamra való beiratkozást, hogy elvégzésének semm...
Vállalkozó leszek Egy vállalkozáshoz, történjen az céges vagy egyéni formában korra és nemre való tekintet nélkül van lehetőség, sőt, még iskolai végzettség sem kell ho...
Vállalkozói ismeretek képzés A vállalkozói ismeretek képzés elengedhetetlen minden olyan esetben, ha Ön saját, a fuvarozás vagy a személyszállítás területén tevékenykedő céget sze...

Minden vélemény számít!

Ossza meg velünk a gondolatait, véleményét a cikkel kapcsolatban vagy ha kérdése van, tegye fel őket a hozzászólásokban itt vagy a közösségi médiákon! Ha tetszett a cikkünk, like-oljon minket Facebook-on, kövessen Instagram-on vagy Twitter-en, hogy ne maradjon le a legfrissebb hírekről, akciókról és cikkekről a jövőben sem!