Taxi gépkocsivezető (különbözeti képzés)

Indul: 2019. december 13.
Vizsga: 2019. december 19.

Ismertető

A 176/2015. (VII. 7.) Korm. rendelet 11. §., 5. sz. Melléklet 3.pontja  előírásainak megfelelő szaktanfolyam.

Amennyiben Ön rendelkezik már személygépkocsis személyszállító képesítéssel, de szeretne taxizni is, azaz taxaméterrel felszerelt személygépkocsit vezetni, akkor ezt a különbözeti taxi tanfolyamot kell elvégeznie.

Mi a különbség?

A személygépkocsis személyszállítás sokban hasonlít a taxizáshoz, de olyan gépkocsival történik, amelyben nincs taxióra. A taxióra hiánya miatt a tevékenységnek kapcsolódnia kell valamely szálláshely-hasznosítási, idegenforgalmi, turisztikai, sport, kulturális, stb. tevékenységhez. Közös néven ezeket főszolgáltatásnak hívják. Ezzel szemben a taxi tanfolyam elvégzése után lehetősége van vagy egy taxis társaságnál vagy vállalkozóként taxiznia.

Jelentkezés feltételei

A különbözeti taxi tanfolyamra az a gépkocsivezető jelentkezhet, aki már rendelkezik személygépkocsis személyszállító alapképesítéssel.

Szükséges okmányok

Érvényes jogosítvány, személyi igazolvány, lakcímbejelentő kártya, személygépkocsis személyszállító képzési bizonyítvány.

Tanfolyam menete

A különbözeti taxis tanfolyam ideje mindössze egy nap, ezen a részvétel azonban kötelező.

Időpontja: szombat 09:00-től 17:00-ig.

Vizsga

A személygépkocsi vezetése gyakorlati vizsga keretében számot kell adni a taxi tartozékainak ismeretéből, a taxaméter kezeléséből, helyismeretből.

Az egy napos taxi tanfolyam után a vizsga, a hatóság által kijelölt időpontban történik. Sikeres vizsga esetén a vizsgázó hatósági bizonyítványt kap.

Tantárgyak megnevezése

Írásbeli vizsga

Szóbeli vizsga

Gyakorlati vizsga

Speciális járművezetési és utas-kiszolgálási gyakorlat 

Nincs

Nincs

Van

További ajánlott tanfolyamok

Jelen taxis tanfolyam után a taxis vállalkozói képzésünket ajánljuk.

Szállás lehetőségek a tanfolyam idejére

Úgy gondolja, hogy ez a tanfolyam pont megfelelő Önnek, de túl messze van a lakhelyéhez képest?
Ez ne legyen probléma!  Ismerjük a budapesti szálláshelyeket: van köztük hotel, panzió és munkásszállás is, különböző árkategóriákban.
Segítünk Önnek abban, hogy  azok közül a szállások közül válasszon egy olyat, amelyik a legközelebb van az iskolánkhoz, színvonalában, árban, szolgáltatásban a legjobbat nyújtja, ami minden szempontból megfelel Önnek.
Így a tanfolyam ideje alatt nem kell plusz útiköltséget fizetnie, és  a szállásdíjjal együtt is olcsóbban és kényelmesebben tudja elvégezni tanfolyamunkat.
Kérjük, érdeklődjön elérhetőségeinken!

Árgarancia

Hiszünk abban, hogy iskolánk kínálja a legjobb áron ezt a tanfolyamot! Amennyiben Ön mégis megtalálná ezt a képzést máshol olcsóbban, ugyan ilyen feltételek mellett, akkor vállaljuk, hogy mi is azon az áron kínáljuk Önnek, ráadásul adunk 5.000 forint kedvezményt is! Ehhez nem kell mást tennie, mit felvenni velünk kapcsolatot bármelyik elérhetőségünkön!

  • Taxi gépkocsivezető (különbözeti) 22 000 Ft Jelentkezés