Sok mindent jelent vállalkozónak lenni, jelent például szabadságot, folyamatos megfelelni akarást a kihívásoknak, jó stressz tűrő képességet és természetesen folyamatos tanulást is. Akinek nincsenek naprakész információja abban az ágazatban, amelyikben dolgozik, az bizony a sikerességet is megkockáztatja.

Legyen valaki árufuvarozó vállalkozó, taxis vállalkozó vagy éppen buszos személyszállító vállalkozó, mindenképpen szükséges egy vállalkozói képzés elvégzése. Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogyha valaki otthonosan mozog egy adott területen, mert munkavállalóként régóta részt vesz benne, akkor vállalkozóként is megállja majd a helyét. Természetesen hatalmas előny, ha ismerjük a területet, melyen vállalkozóként akarunk tevékenykedni, de sajnos ez még nem feltétlenül elegendő a sikerhez. A vállalkozói képzés éppen ezért olyan speciális háttértudást kínál, amivel mindenki könnyeben veszi a mindennapi akadályokat.

A vállalkozói tanfolyamok hallgatóinak mindig azt hangsúlyozzuk, hogy amíg munkavállaló volt, addig a főnök megmondta mit és hogyan csináljon. Amikor vállalkozó lesz valaki, akkor neki kell ezt elmondani a munkavállalóinak.

Vállalkozói képzés

Vállalkozói képzés

Az ördög a részletekben lakik

Itt elsősorban a bürokrácia útvesztőire, a szükséges jogi ismeretekre, a törvényi szabályozásokra, vagy a mindenki által imádott, állandó adminisztrációra kell gondolni. Persze az “imádott” szó itt ironikusan értendő, de ha teszik, ha nem, kötelező. Tehát, ha valaki például árufuvarozóként dolgozik, akkor a vállalkozói képzésen nem vezetői ismereteket fog tanulni és még csak nem is a piac sajátosságait, hanem általános vállalkozói ismereteket, no meg a szakmához kötődő dolgokat, például vámismeretet. Ezek önmagukban is speciális tudást képviselnek, a gyakorlatban pedig nagyon jól jönnek, így egy vállalkozói képzés elvégzésé nélkül, hiába jó szakember valaki, nehezebben fog megbirkózni a napi kihívásokkal, legyen szó egyéni vagy társas vállalkozásról.

Aki mer, az nyer

A vállalkozói képzést elsősorban azoknak érdemes elvégezni, akik úgy érzik, ott hagynák a biztonságosabb alkalmazotti létet és szerencsét próbálnának, mint vállalkozók. A dolog mindenkinek vonzó lehet, aki szereti a kihívásokat és aki úgy érzi, sikeres tudna lenni egy adott területen. Azoknak, akik vacillálnak, akik nem magabiztosak vagy nem hisznek eléggé önmagukban, szintén nagyon hasznos lehet a vállalkozói képzés, mivel olyan háttértudást kapnak, ami bizonyos megalapozottságot is jelent, melyre már biztonságosabban lehet felépíteni egy vállalkozást. Gondoljunk csak bele, a vállalkozói képzésen jogi ismeretekkel, gazdasági és pénzügyi, valamint adózási ismeretekkel leszünk gazdagabbak, de itt tanulhatók meg a munkaügyi ismeretek is. Ezeknek birtokában pedig már sokkal bátrabban mer belevágni valaki valami újba. A bizonyítvány érvényessége 10 év, ezután kell csak ismeretfelújító vállalkozói képzést végezni. Árufuvarozóknál például ennyi idő alatt változhatnak a vámismeretek vagy akár a közlekedési biztonsággal kapcsolatos ismeretek is, amit érdemes és fel is kell frissíteni. Persze az imént említett adózásra, munkaügyre vonatkozó szabályok is változhatnak tíz év alatt, így az idevonatkozó tudást is érdemes felfrissíteni egy ismeretfelújító vállalkozói képzés keretében. Jelentkezzen Ön is, még ma!

Hasonló cikkek

Irányítsa saját cégét árufuvarozó vállalkozóként... Ha már évek vagy akár évtizedek óta foglalkozik árufuvarozással, mára jó rálátással bír a szakmára: látja, mik azok a szempontok, amelyekre fokozottan...
A vállalkozói képzés versenyelőny Legyen valaki autóbuszos, árufuvarozó, személygépkocsis személyszállító vagy taxis vállalkozó a munkája során egész biztos találkozni fog olyan kihívá...
Miért jó szakma a taxis? A tömegközlekedés nehézségei A nagyvárosokban mindig is voltak nehézségek a személyszállítással, az optimális tömegmozgatás ritkán megvalósítható. Ne...
A siker előfeltételei Sok dolog miatt érdemes vállalkozónak lenni. Kicsit olyan ez, mint amikor a szegény legény elindult szerencsét próbálni aztán meg király lesz belőle. ...

Minden vélemény számít!

Ossza meg velünk a gondolatait, véleményét a cikkel kapcsolatban vagy ha kérdése van, tegye fel őket a hozzászólásokban itt vagy a közösségi médiákon! Ha tetszett a cikkünk, like-oljon minket Facebook-on, kövessen Instagram-on vagy Twitter-en, hogy ne maradjon le a legfrissebb hírekről, akciókról és cikkekről a jövőben sem!