Van egy jó hírünk: korábban külön tanfolyamra kellett járnia azoknak, akik személygépkocsis személyszállítással szerettek volna foglalkozni, és azoknak, akik személytaxis személyszállítást szerettek volna végezni vállalkozóként. A két képzést azonban összevonta a jogalkotó, így mos már elegendő egy tanfolyam és egy vizsga a két szakmához.

A két tanfolyam azért került összevonásra, mert nagyban hasonlítanak egymásra, mindegyik tevékenységi kör személygépkocsis személyszállításról szól, csak az egyik esetben van taxióra az autóban, a másikban pedig nincsen. A hasonló tevékenységi kör miatt a képzés tananyaga és a vizsga is hasonló volt, így logikus döntésként egyesítettük a két képzést, így mostantól, egy bizonyítvánnyal, két típusú vállalkozásba is kezdhetnek a végzett hallgató.

A személytaxis és személygépkocsis személyszállító vállalkozó tanfolyam

A személytaxis és személygépkocsis személyszállító vállalkozó tanfolyam

Más a célcsoport

Az egyesített képzés elvégzésével azonban a tevékenységi kör is kibővül, mert ugyan hasonlít a két munka egymásra, de más ügyfélkört céloz meg. Míg a taxiórával történő személyszállításnál önálló vállalkozóként taxizhatunk vagy alvállalkozóként dolgozhatunk egy nagyobb taxis társaságnál, addig a másik esetben ez nem érvényes. Mivel a személygépkocsis személyszállítás esetében nincsen taxióra az autóban, így a személyszállítást úgynevezett főszolgáltatáshoz kell kötni. Mi is az a főszolgáltatás: például idegenforgalmi, turisztikai, sport vagy kulturális tevékenység. Minden olyan terület, ahol embereket kell egy adott helyszínről a másikra szállítani egy szolgáltatás részeként. Éppen ezért jelent nagy előnyt az egyesített képzés, mert így gyakorlatilag minden olyan területen részt vehetünk vállalkozóként, ami személygépkocsis személyszállítással történik.

Vállalkozóként sikeresen

Mivel a képzés vállalkozói, így a taxizás és a személyszállítás esetében is, mint vállalkozó vehetünk részt a munkában, vagy irányíthatunk egy vállalkozást. Mindenkinek ajánlott, aki már huzamosabb ideje dolgozik valamelyik szakmában és úgy dönt, hogy mostantól nem alkalmazottként szeretné megkeresni a pénzét, hanem önálló vállalkozásba kezd inkább. A legtöbb kezdő vállalkozó, vagy aki vállalkozáson töri a fejét, úgy van vele, hogy a szakmai tapasztalat és szerencsés esetben egy meglévő kapcsolatrendszer elegendő a sikerhez. Ezek kétség kívül rendkívül fontos dolgok, de egy vállalkozás mindennapi élete sok buktatót is rejthet magában, a képzésen, mi ezekhez a gyakorlati dolgokhoz kínálunk hasznosítható tudást.

A vállalkozó és az alkalmazott gépkocsivezető között az a nagy különbség, hogy a gépkocsivezetőnek megmondják, mit dolgozzon, a vállalkozónak meg “ki kell találnia” mit csináljanak a dolgozói.

Amit megtanulunk

A képzésnek előfeltétele nincsen, csak a szükséges okmányokat kell bemutatni, köztük természetesen az érvényes vezetői engedélyt. Mivel a képzés egy vállalkozás irányításával kapcsolatos teendőket tanítja meg, így a három napos tanfolyam tananyagát is ennek fényében állítottuk össze.

Ilyen a vállalkozással kapcsolatos gazdasági, pénzügyi, adózási ismeretek, ami elengedhetetlen minden sikeres vállalkozás működéséhez, és amit nem feltétlenül ismer az, aki korábban munkavállalóként vett részt a személyszállítás fenti két formájának valamelyikében.

A képzés alatt elsajátíthatóak az általános vállalkozói ismeretek is, amit a későbbiekben egyéb területeken is hasznosítani tud a hallgató. A vállalkozással kapcsolatos munkaügyi ismeretek szintén olyan terület, ami nélkülözhetetlen egy vállalkozó életében, ahogy a személyszállítást érintő jogszabály ismeretek és a személyszállító szerződések szabályai is.

Jelentkezzen még ma, és szerezze meg Ön is ezt a rendkívül népszerű képesítést!

 

Hasonló cikkek

Személyszállítás feltételei személyautóval Személygépkocsis személyszállítás, de nem Taxi. Személygépkocsis személyszállító képesítéssel ugyanis csak olyan személyautót lehet vezetni, amelybe n...
Irányítsa saját cégét árufuvarozó vállalkozóként... Ha már évek vagy akár évtizedek óta foglalkozik árufuvarozással, mára jó rálátással bír a szakmára: látja, mik azok a szempontok, amelyekre fokozottan...
Taxis vállalkozói vizsga a sikerért A taxis vállalkozói vizsga immár nem csak a taxaméterrel felszerelt személygépkocsis személyszállításra, hanem a taxaméter nélkül történő személyszáll...
Egyszerűbb vállalkozni Ahhoz, hogy valaki egyéni vállalkozóként taxizhasson, vagy saját maga indítson egy taxis vállalkozást, a jelenlegi jogszabályok értelmében, el kell vé...

Minden vélemény számít!

Ossza meg velünk a gondolatait, véleményét a cikkel kapcsolatban vagy ha kérdése van, tegye fel őket a hozzászólásokban itt vagy a közösségi médiákon! Ha tetszett a cikkünk, like-oljon minket Facebook-on, kövessen Instagram-on vagy Twitter-en, hogy ne maradjon le a legfrissebb hírekről, akciókról és cikkekről a jövőben sem!