Van egy jó hírünk: korábban külön tanfolyamra kellett járnia azoknak, akik személygépkocsis személyszállítással szerettek volna foglalkozni, és azoknak, akik személytaxis személyszállítást szerettek volna végezni vállalkozóként. A két képzést azonban összevonta a jogalkotó, így mos már elegendő egy tanfolyam és egy vizsga a két szakmához.

A két tanfolyam azért került összevonásra, mert nagyban hasonlítanak egymásra, mindegyik tevékenységi kör személygépkocsis személyszállításról szól, csak az egyik esetben van taxióra az autóban, a másikban pedig nincsen. A hasonló tevékenységi kör miatt a képzés tananyaga és a vizsga is hasonló volt, így logikus döntésként egyesítettük a két képzést, így mostantól, egy bizonyítvánnyal, két típusú vállalkozásba is kezdhetnek a végzett hallgató.

A személytaxis és személygépkocsis személyszállító vállalkozó tanfolyam

A személytaxis és személygépkocsis személyszállító vállalkozó tanfolyam

Más a célcsoport

Az egyesített képzés elvégzésével azonban a tevékenységi kör is kibővül, mert ugyan hasonlít a két munka egymásra, de más ügyfélkört céloz meg. Míg a taxiórával történő személyszállításnál önálló vállalkozóként taxizhatunk vagy alvállalkozóként dolgozhatunk egy nagyobb taxis társaságnál, addig a másik esetben ez nem érvényes. Mivel a személygépkocsis személyszállítás esetében nincsen taxióra az autóban, így a személyszállítást úgynevezett főszolgáltatáshoz kell kötni. Mi is az a főszolgáltatás: például idegenforgalmi, turisztikai, sport vagy kulturális tevékenység. Minden olyan terület, ahol embereket kell egy adott helyszínről a másikra szállítani egy szolgáltatás részeként. Éppen ezért jelent nagy előnyt az egyesített képzés, mert így gyakorlatilag minden olyan területen részt vehetünk vállalkozóként, ami személygépkocsis személyszállítással történik.

Vállalkozóként sikeresen

Mivel a képzés vállalkozói, így a taxizás és a személyszállítás esetében is, mint vállalkozó vehetünk részt a munkában, vagy irányíthatunk egy vállalkozást. Mindenkinek ajánlott, aki már huzamosabb ideje dolgozik valamelyik szakmában és úgy dönt, hogy mostantól nem alkalmazottként szeretné megkeresni a pénzét, hanem önálló vállalkozásba kezd inkább. A legtöbb kezdő vállalkozó, vagy aki vállalkozáson töri a fejét, úgy van vele, hogy a szakmai tapasztalat és szerencsés esetben egy meglévő kapcsolatrendszer elegendő a sikerhez. Ezek kétség kívül rendkívül fontos dolgok, de egy vállalkozás mindennapi élete sok buktatót is rejthet magában, a képzésen, mi ezekhez a gyakorlati dolgokhoz kínálunk hasznosítható tudást.

A vállalkozó és az alkalmazott gépkocsivezető között az a nagy különbség, hogy a gépkocsivezetőnek megmondják, mit dolgozzon, a vállalkozónak meg “ki kell találnia” mit csináljanak a dolgozói.

Amit megtanulunk

A képzésnek előfeltétele nincsen, csak a szükséges okmányokat kell bemutatni, köztük természetesen az érvényes vezetői engedélyt. Mivel a képzés egy vállalkozás irányításával kapcsolatos teendőket tanítja meg, így a három napos tanfolyam tananyagát is ennek fényében állítottuk össze.

Ilyen a vállalkozással kapcsolatos gazdasági, pénzügyi, adózási ismeretek, ami elengedhetetlen minden sikeres vállalkozás működéséhez, és amit nem feltétlenül ismer az, aki korábban munkavállalóként vett részt a személyszállítás fenti két formájának valamelyikében.

A képzés alatt elsajátíthatóak az általános vállalkozói ismeretek is, amit a későbbiekben egyéb területeken is hasznosítani tud a hallgató. A vállalkozással kapcsolatos munkaügyi ismeretek szintén olyan terület, ami nélkülözhetetlen egy vállalkozó életében, ahogy a személyszállítást érintő jogszabály ismeretek és a személyszállító szerződések szabályai is.

Jelentkezzen még ma, és szerezze meg Ön is ezt a rendkívül népszerű képesítést!

 

Hasonló cikkek

Az árufuvarozó vagy autóbuszos vállalkozói képzés... Sokat lehetne vitatkozni azon, hogy mi kell egy sikeres vállalkozáshoz. Elszántság, kitartás, némi szerencse mindenképpen. Az sem baj, ha ismerjük azt...
Vállalkozói képzés A közúti közlekedés több területén is lehet valaki vállalkozó, a két legfontosabb alternatíva a személyszállítás és az áruszállítás, melyek aztán tová...
A tudás fél siker Sok mindent jelent vállalkozónak lenni, jelent például szabadságot, folyamatos megfelelni akarást a kihívásoknak, jó stressz tűrő képességet és termés...
Vállalkozói képzés Sokak szemében vonzó egy saját vállalkozás indítása, hiszen így az illető a maga ura lehet, és nagyobb szabadságot is kap, mint alkalmazottként. Ami e...

Minden vélemény számít!

Ossza meg velünk a gondolatait, véleményét a cikkel kapcsolatban vagy ha kérdése van, tegye fel őket a hozzászólásokban itt vagy a közösségi médiákon! Ha tetszett a cikkünk, like-oljon minket Facebook-on, kövessen Instagram-on vagy Twitter-en, hogy ne maradjon le a legfrissebb hírekről, akciókról és cikkekről a jövőben sem!