Ahhoz, hogy valaki taxizzon, taxis tanfolyamot kell végezni. Sokan szerelemből, mások kényszerből, a jó kereseti lehetőség reményében iratkoznak be egy taxis tanfolyamra és kezdenek el az új szakmában dolgozni.

Mindenki másképp csinálja - a taxis tanfolyamokról

Mindenki másképp csinálja – a taxis tanfolyamokról

Egyre nagyobb az érdeklődés a hölgyek körében is a taxis tanfolyamok iránt, fiatalok és idősebbek pedig vegyes arányban jelentkeznek az új képzésekre. Persze nem mindenki marad hosszú távon a szakmában, aki taxis tanfolyamot végzett, ennek az okai pedig különbözőek lehetnek. Érdemes megfigyelni például, hogy az idősebb, hatvanas generáció tagjai közöl, jóval kevesebbet találunk éjszaka a volán mögött, mint napközben. Közülük sokan úgy vannak a dologgal, hogy nappal bevállalnak pár fuvart, amivel keresnek némi pénzt aztán egyéb teendőikkel foglalkoznak. A dolog teljesen érthető, hiszen ők eleget dolgoztak már, nem akarják látástól-vakulásig hajtani magukat, csak annyit vannak a volán mögött, amennyi szükséges.

Ugródeszka

Taxis tanfolyamra gyakran úgy is jelentkeznek – és itt már a fiatalabbakról  beszélünk -, hogy tudják, nem fognak sokáig az utakon maradni. Két-három évig nyomják az ipart, azután váltanak és általában valamilyen saját vállalkozásba kezdenek. Közülük, már jóval gyakrabban találkozhatunk az éjszakai utakon, ha igénybe vesszük a taxis szolgáltatást. Ha valaki kemény és sokat dolgozik, akkor rövid távon is jól lehet keresni a taxizással, mindezt úgy, hogy egy taxis tanfolyam ideje mindössze három nap.

Kitartás a siker kulcsa

A három napos taxis tanfolyam szinte már túl szépen is hangzik. Ez annyiban igaz is, hogy a sikeres vizsga után még vannak kötelezettségei a taxisnak, főleg, ami a gépjárművet illeti. Teljesíteni kell a megfelelő műszaki felszereltségre vonatkozó előírásokat, a kocsi műszaki állapotának is megfelelőnek kell lenni és az autót – ha Budapesten akarnak dolgozni –  sárga színűre kell festeni, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Ha mindezt teljesítettük, akkor jöhet a kemény, kitartó munka. Persze ez sem kötelező, attól függ, mi a kitűzött cél. Többen például azért végeznek taxis tanfolyamot, hogy utána a főállásuk mellett taxizzanak. A döntés jobb, mint elsőre gondolnánk. Mondjuk miért.

Jó kiegészítő

A taxis tanfolyamot követő taxizás azért tökéletes mellékfoglalkozás, mert az ember akkor csinálja, amikor csak akarja, pontosabban, amikor van ideje rá, hiszen teljesen szabad időbeosztás mellett lehet végezni a személyszállítást. Főleg igaz ez akkor, amikor valakinek nem fő állású a munkaviszonya, hanem csak napi 4 vagy 6 órát dolgozik. Szerencsés esetben, ilyenkor még bőven van energiája az embernek plusz munkaórákat beiktatni az életébe. Ráadásul, ahogyan már említettük, nem kell hosszú hónapokat az iskolapadban tölteni, hogy új szakmát szerezzünk, hiszen a taxis tanfolyam ideje, mindössze három nap. A jelentkezésnek pedig különösebb előfeltétele nincsen, persze azért “B” kategóriás (két éve érvényben lévő) jogosítvánnyal kell rendelkeznie annak, aki taxis tanfolyamra jelentkezne és az egészségügyi-, valamint a pálya-alkalmasságin is meg kell felelni.

Hasonló cikkek

Taxis tanfolyam mindenkinek Azoknak, akik érvényes taxis engedélyt szeretnének kiváltani, hogy ezt megtehessék, mindenekelőtt egy taxis tanfolyamon kell részt venniük, amely mind...
Egyre nagyobb az igény a taxisokra A taxizás feltételei 2018. január elsejétől megváltoztak, akkori adatok szerint ebben több, mint 7000 ember volt érintett. A módosítások több dologra ...
A taxis vizsga és ami utána van Egy jó taxisnak sok mindent kell tudnia ahhoz, hogy ne csak pénzt keressen, de szeressék is az utasok. Egy taxis vizsga keretében ezek nem feltétlenül...
Van igény a Taxisokra A legtöbb emberrel előfordul életében, hogy valamilyen okból adódóan elégetetlen a munkájával, általában vagy a bérezés nem megfelelő, vagy az elvégez...

Minden vélemény számít!

Ossza meg velünk a gondolatait, véleményét a cikkel kapcsolatban vagy ha kérdése van, tegye fel őket a hozzászólásokban itt vagy a közösségi médiákon! Ha tetszett a cikkünk, like-oljon minket Facebook-on, kövessen Instagram-on vagy Twitter-en, hogy ne maradjon le a legfrissebb hírekről, akciókról és cikkekről a jövőben sem!