Ahhoz, hogy valaki taxizzon, taxis tanfolyamot kell végezni. Sokan szerelemből, mások kényszerből, a jó kereseti lehetőség reményében iratkoznak be egy taxis tanfolyamra és kezdenek el az új szakmában dolgozni.

Mindenki másképp csinálja - a taxis tanfolyamokról

Mindenki másképp csinálja – a taxis tanfolyamokról

Egyre nagyobb az érdeklődés a hölgyek körében is a taxis tanfolyamok iránt, fiatalok és idősebbek pedig vegyes arányban jelentkeznek az új képzésekre. Persze nem mindenki marad hosszú távon a szakmában, aki taxis tanfolyamot végzett, ennek az okai pedig különbözőek lehetnek. Érdemes megfigyelni például, hogy az idősebb, hatvanas generáció tagjai közöl, jóval kevesebbet találunk éjszaka a volán mögött, mint napközben. Közülük sokan úgy vannak a dologgal, hogy nappal bevállalnak pár fuvart, amivel keresnek némi pénzt aztán egyéb teendőikkel foglalkoznak. A dolog teljesen érthető, hiszen ők eleget dolgoztak már, nem akarják látástól-vakulásig hajtani magukat, csak annyit vannak a volán mögött, amennyi szükséges.

Ugródeszka

Taxis tanfolyamra gyakran úgy is jelentkeznek – és itt már a fiatalabbakról  beszélünk -, hogy tudják, nem fognak sokáig az utakon maradni. Két-három évig nyomják az ipart, azután váltanak és általában valamilyen saját vállalkozásba kezdenek. Közülük, már jóval gyakrabban találkozhatunk az éjszakai utakon, ha igénybe vesszük a taxis szolgáltatást. Ha valaki kemény és sokat dolgozik, akkor rövid távon is jól lehet keresni a taxizással, mindezt úgy, hogy egy taxis tanfolyam ideje mindössze három nap.

Kitartás a siker kulcsa

A három napos taxis tanfolyam szinte már túl szépen is hangzik. Ez annyiban igaz is, hogy a sikeres vizsga után még vannak kötelezettségei a taxisnak, főleg, ami a gépjárművet illeti. Teljesíteni kell a megfelelő műszaki felszereltségre vonatkozó előírásokat, a kocsi műszaki állapotának is megfelelőnek kell lenni és az autót – ha Budapesten akarnak dolgozni –  sárga színűre kell festeni, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Ha mindezt teljesítettük, akkor jöhet a kemény, kitartó munka. Persze ez sem kötelező, attól függ, mi a kitűzött cél. Többen például azért végeznek taxis tanfolyamot, hogy utána a főállásuk mellett taxizzanak. A döntés jobb, mint elsőre gondolnánk. Mondjuk miért.

Jó kiegészítő

A taxis tanfolyamot követő taxizás azért tökéletes mellékfoglalkozás, mert az ember akkor csinálja, amikor csak akarja, pontosabban, amikor van ideje rá, hiszen teljesen szabad időbeosztás mellett lehet végezni a személyszállítást. Főleg igaz ez akkor, amikor valakinek nem fő állású a munkaviszonya, hanem csak napi 4 vagy 6 órát dolgozik. Szerencsés esetben, ilyenkor még bőven van energiája az embernek plusz munkaórákat beiktatni az életébe. Ráadásul, ahogyan már említettük, nem kell hosszú hónapokat az iskolapadban tölteni, hogy új szakmát szerezzünk, hiszen a taxis tanfolyam ideje, mindössze három nap. A jelentkezésnek pedig különösebb előfeltétele nincsen, persze azért “B” kategóriás (két éve érvényben lévő) jogosítvánnyal kell rendelkeznie annak, aki taxis tanfolyamra jelentkezne és az egészségügyi-, valamint a pálya-alkalmasságin is meg kell felelni.

Hasonló cikkek

Hölgyeknek is nyitott a pálya! 2. rész A cikksorozat első részében azt kezdtük el fejtegetni, hogy a hölgyek hogy érezhetik magukat és mennyire lehetnek sikeresek az alapvetően férfias szak...
Micsoda igények Miből is áll egy taxis vizsga? Nos, a három napos alaptanfolyam után szóbeli, gyakorlati vizsgát kell tennie, valamint tesztet kell kitölteni a tanuló...
Taxisok és személygépkocsis személyszállítók figye... A személygépkocsival díj ellenében végzett közúti személyszállításról szóló 176/2015. (VII. 7.) Korm. rendelet 2018. január 1-jével meghosszabbította ...
Taxizzon most Mindössze egy három napos képzésen kell részt vennie annak aki taxis vizsgát szeretne tenni és a továbbiakban személyszállítás ezen formájával szeretn...

Minden vélemény számít!

Ossza meg velünk a gondolatait, véleményét a cikkel kapcsolatban vagy ha kérdése van, tegye fel őket a hozzászólásokban itt vagy a közösségi médiákon! Ha tetszett a cikkünk, like-oljon minket Facebook-on, kövessen Instagram-on vagy Twitter-en, hogy ne maradjon le a legfrissebb hírekről, akciókról és cikkekről a jövőben sem!