Tudta, hogy az oldalon jelenleg is érvényes kedvezményeket kínálunk Önnek, amit a jelentkezésnél felhasználhat? Részletekért kattintson ide!

5% kedvezmény minden tanfolyam képzési díjából! Bárki, aki a tanfolyam jelentkezési határideje előtt legkésőbb 5 munkanappal iskolánkban személyesen jelentkezik és befizeti a tanfolyam díját, 5% kedvezményt kap a tanfolyam képzési díjából. Ez a kedvezmény más kedvezménnyel nem vonható össze.

Taxi gépkocsivezető (különbözeti képzés)

Indul: 2019. január 18.
Vizsga: 2019. január 24.

Ismertető

A 176/2015. (VII. 7.) Korm. rendelet 11. §., 5. sz. Melléklet 3.pontja  előírásainak megfelelő szaktanfolyam.

Amennyiben Ön rendelkezik már személygépkocsis személyszállító engedéllyel, de szeretne taxizni is, azaz taxaméterrel felszerelt személygépkocsit vezetni, akkor ezt a különbözeti taxi tanfolyamot kell elvégeznie.

Mi a különbség?

A személygépkocsis személyszállítás sokban hasonlít a taxizáshoz, de olyan gépkocsival történik, amelyben nincs taxióra. A taxióra hiánya miatt a tevékenységnek kapcsolódnia kell valamely szálláshely-hasznosítási, idegenforgalmi, turisztikai, sport, kulturális, stb. tevékenységhez. Közös néven ezeket főszolgáltatásnak hívják. Ezzel szemben a taxi tanfolyam elvégzése után lehetősége van vagy egy taxis társaságnál vagy vállalkozóként taxiznia.

Jelentkezés feltételei

A különbözeti taxi tanfolyamra az a gépkocsivezető jelentkezhet, aki már rendelkezik személygépkocsis személyszállító alapképesítéssel.

Szükséges okmányok

Érvényes jogosítvány, személyi igazolvány, lakcímbejelentő kártya, személygépkocsis személyszállító képzési bizonyítvány.

Tanfolyam menete

A különbözeti taxis tanfolyam ideje mindössze egy nap, ezen a részvétel azonban kötelező.

Időpontja: szombat 09:00-től 17:00-ig.

Vizsga

A személygépkocsi vezetése gyakorlati vizsga keretében számot kell adni a taxi tartozékainak ismeretéből, a taxaméter kezeléséből, helyismeretből.

Az egy napos taxi tanfolyam után a vizsga, a hatóság által kijelölt időpontban történik. Sikeres vizsga esetén a vizsgázó hatósági bizonyítványt kap.

Tantárgyak megnevezése

Írásbeli vizsga

Szóbeli vizsga

Gyakorlati vizsga

Speciális járművezetési és utas-kiszolgálási gyakorlat 

Nincs

Nincs

Van

További ajánlott tanfolyamok

Jelen taxis tanfolyam után a taxis vállalkozói képzésünket ajánljuk.

Kedvezményes szállás a tanfolyam idejére

Úgy gondolja, hogy ez a tanfolyam pont megfelelő lenne Önnek, de túl messze van a lakhelyéhez képest? Ez nem probléma! Iskolánk több panzióval és munkásszállással van kapcsolatban, így a listaáraknál olcsóbban tudnak Önnek szálláshelyet ajánlani a tanfolyam idejére! Így a szállás és az utazás költségével együtt is olcsóbban és kényelmesebben tudja elvégezni tanfolyamunkat. Érdeklődjön elérhetőségeinken!

Árgarancia

Hiszünk abban, hogy iskolánk kínálja a legjobb áron ezt a tanfolyamot! Amennyiben Ön mégis megtalálná ezt a képzést máshol olcsóbban, ugyan ilyen feltételek mellett, akkor vállaljuk, hogy mi is azon az áron kínáljuk Önnek, ráadásul adunk 5.000 forint kedvezményt is! Ehhez nem kell mást tennie, mit felvenni velünk kapcsolatot bármelyik elérhetőségünkön!

  • Taxi gépkocsivezető (különbözeti) 22 000 Ft Jelentkezés