Személygépkocsis személyszállító gépkocsivezető (különbözeti képzés)

Indul: 2022. december 06.
Befejezés: 2022. december 07.

Ismertető

A 176/2015. (VII. 7.) Korm. rendelet 11. §., 5. sz. Melléklet  6.pontja  előírásainak megfelelő szaktanfolyam.

Amennyiben Ön személytaxis személyszállító vizsgával rendelkező személy és személygépkocsis személyszállító szolgáltatói vizsgaigazolást szeretne szerezni, akkor ezt a különbözeti képzést kell elvégeznie.

Személygépkocsis személyszállító: A személygépkocsis személyszállítás sokban hasonlít a taxizáshoz, de olyan gépkocsival történik, amelyben nincs taxióra. A tevékenységnek kapcsolódnia kell valamely szálláshely-hasznosítási, idegenforgalmi, turisztikai, sport, kulturális, stb. tevékenységhez. Közös néven ezeket főszolgáltatásnak hívják. A tevékenység gyakorlásának előfeltétele a személytaxis személyszállító vizsga.

Jelentkezés feltételei

Különbözeti képesítést az a gépkocsivezető szerezhet - különbözeti személygépkocsis személyszállító vizsgát az tehet -, aki már rendelkezik taxigépkocsis személyszállító alapképesítéssel.

Szükséges okmányok
  • érvényes vezetői engedély
  • személyi igazolvány
  • lakcímbejelentő kártya
  • taxigépkocsivezetői képzési bizonyítvány

Tanfolyam menete

Az egynapos (1) képzés során, országos helyismereti tananyagot kell elsajátítani 09:00 órai kezdéssel. A tanfolyamon való részvétel kötelező.

Vizsga

 A képzést követően a hatóság által kijelölt időpontban, sikeres vizsga esetén a tanuló hatósági bizonyítványt kap.

Tantárgyak megnevezése

Írásbeli vizsga

Szóbeli vizsga

Gyakorlati
vizsga

országos közlekedés-földrajzi és térképolvasási ismeretek, általános idegenforgalmi ismeretek, valamint korszerű fedélzeti navigációs és elektronikai rendszerek ismerete

Nincs

Van

Nincs

Pótvizsga díjak

Pótvizsgára jelentkezés díja: 5.000.- Ft/alkalom, melyet a pótvizsga alkalmával egyszer kell megfizetni. Ezen felül a sikertelen vizsgaelemek után 

  • Szóbeli vizsga díja: 3.000.- Ft

További ajánlott tanfolyamok

A személyszállító vizsgát követően javasoljuk a személyszállító vállalkozói tanfolyam elvégzését, mellyel szakmai irányító munkakört tölthet be, vagy saját vállalkozást indíthat.

Szállás lehetőségek a tanfolyam idejére

Úgy gondolja, hogy ez a tanfolyam pont megfelelő Önnek, de túl messze van a lakhelyéhez képest? Ez ne legyen probléma! Ismerjük a budapesti szálláshelyeket: van köztük hotel, panzió és munkásszállás is, különböző árkategóriákban. Segítünk Önnek abban, hogy azok közül a szállások közül válasszon egy olyat, amelyik a legközelebb van az iskolánkhoz, színvonalában, árban, szolgáltatásban a legjobbat nyújtja, ami minden szempontból megfelel Önnek. Így a tanfolyam ideje alatt nem kell plusz útiköltséget fizetnie, és a szállásdíjjal együtt is olcsóbban és kényelmesebben tudja elvégezni tanfolyamunkat. Kérjük, érdeklődjön elérhetőségünkön!

  • Személygépkocsis személyszállító gépkocsivezető (különbözeti) 25 000 Ft Jelentkezés