OKJ-s Emelőgépkezelő (kivéve targonca) (önjáró) egy gépcsoportra

Indul: Érdeklődjön elérhetőségeinken!

Ismertető

Képzésünk megfelel a komplex szakmai vizsgáztatás szabályairól szóló 315/2013. (VIII. 28.) Korm. rendelet és a közúti közlekedési ágazatban használt önjáró emelő- és rakodógépek kezelőinek képzéséről és vizsgáztatásáról szóló 40/2009. (VIII. 31.) KHEM rendelet előírásainak.

Az Emelőgépkezelő (kivéve targonca) tanfolyam résztvevői a tanfolyam elvégzése után megszerzett szakképesítéssel az építőiparban, a szállítás, raktározás területén, logisztikákban és még számtalan munkahelyen tudnak emelőgépkezelő állást betölteni. Az emelőgép kezelő állások betöltéséhez a munkahelyek folyamatosan keresik a megfelelően képzett szakembereket.

Tanfolyamunk a közúti közlekedési ágazatban használt önjáró (tehát járműre szerelt) emelő- és rakodógépek kezelőinek képzéséről és vizsgáztatásáról szóló 40/2009. (VIII. 31.) KHEM rendelet előírásainak megfelelő képzés.

A megszerezhető képesítés

OKJ 32 582 02 Építő- és anyagmozgató gép kezelője (Emelőgépkezelő (kivéve targonca)) egy géptípusra. FEOR szám: 8424

Emelőgépkezelői tanfolyam önjáró gépekre

Emelőgépkezelői tanfolyamunkon az önjáró, azaz járműre szerelt emelő- és rakodógépek kezelését sajátíthatja el. Az emelőgépkezelői tanfolyam elvégzése és a vizsga letétele után szakképesítésével többféle iparágban is elhelyezkedhet, például az építőiparban, egy logisztikai vállalatnál, illetve a szállítmányozás, a fuvarozás, a raktározás területén. Emelőgépkezelőként itthon és -megfelelő nyelvtudás birtokában- külföldön is könnyedén találhat állást. Az ehhez szükséges Europass bizonyítványt a sikeres vizsga után igényelhet. Erről részletesen blog cikkünkben olvashat, melyet ide kattintva érhet el.

Helyezkedjen el minél hamarabb az építőipar vagy a logisztika területén

Válassza ki, melyik önjáró emelőgép kezelését szeretné elsajátítani az emelőgépkezelői tanfolyamon, és jelentkezzen még ma, hogy minél hamarabb elhelyezkedhessen az építőiparban, illetve a logisztika vagy a raktározás területén, itthon vagy külföldön. Ha az önjáró emelő- és rakodógépek mellett a nem önjáró gépek (például híd- és futódaruk, villamosemelők vagy emelőállványok) kezelését is elsajátítaná, ehhez is talál emelőgépkezelői tanfolyamot a kínálatunkban.

Választható gépcsoportok  

A választható gépcsoportok között megtalálja a mobil emelőgépeket, a gépjármű-emelőhátfalakat, a mobil szerelőállványokat, a reptéri chartering járműveket, a mobil szerelőkosarakat, a hidraulikus szerelőkosaras járműveket, a konténeremelőket, az autódarukat, a lánctalpas darukat és a járműre szerelt darukat is. A felsorolt géptípusok tanfolyamai OKJ-s szakmai és NKH-s gyakorlati vizsgával zárulnak.

Ha a kiemelt kedvezményes géptípusokat választja, akkor a képzési díjból további kevezményt adunk.

Mobil (önjáró) emelőgépek:
 • Gépjármű emelő-hátfalak (4213)
 • Mobil szerelő-állvány (4221) 
 • Reptéri chartering jármű (4221)
 • Mobil szerelőkosár (4223) 
 • Hidraulikus szerelőkosaras jármű (4224)
 • Konténer emelő (4374)
 • Autódaru (4411)
 • Lánctalpas daru (4431)
 • Járműre szerelt daru (4451)

A kiemelt géptípusokkal rendelkezünk, minden más géptípus esetén csak akkor vállaljuk az oktatását, ha a Hallgató gondoskodik a gépről azoktatásra és a vizsgára, vagy a gép bérlése esetén a gép bérleti díjának megfizetését vállalja.

Több gépcsoportra is leteheti a vizsgát

Az egy gépcsoportra szakképesítést adó emelőgépkezelői tanfolyamra jelentkezve gondolja át, melyik önjáró emelő- és rakodógép kezelését szeretné legjobban elsajátítani – melyikre lesz szüksége leginkább az adott iparágban. Természetesen, ha mégis inkább nemcsak egy, hanem két vagy a maximális három gépcsoportra tenné le a vizsgát, még meggondolhatja magát, és jelentkezhet a plusz egy vagy kettő gépcsoportra képesítést adó emelőgépkezelői tanfolyamra is. Ehhez a jelentkezésnél jelölje be plusz tanfolyamként a kiegészítő plusz gépcsoport tanfolyamot is.

Ki lehet emelőgépkezelő?

Emelőgépkezelő az a személy, aki a emelőgépet jogosult működtetni, és ezzel a feladattal megbízták. Emelőgépet önállóan az a személy kezelhet, aki

 • 18. életévét betöltött, vagy szakmunkás,
 • a feladat elvégzésére a vonatkozó jogszabály szerint előzetes és időszakos orvosi vizsgálat alapján alkalmas,
 • rendelkezik az emelőgép kezelésére államilag elismert szakképesítéssel és
 • az ahhoz szükséges vezetői engedéllyel (önjáró emelőgép esetén).
Jelentkezés feltételei
 • 8 általános iskolai végzettség
 • Egészségügyi alkalmasság
 • A hatósági vizsgáig betöltött 18. életév

A tanfolyam menete

A tanfolyamokat minimum 10 fő esetén indítjuk, időtartama vizsgákkal együt: 3 hét.

Témakörök:

 • 10443-16 Gépkezelők általános ismeretei
 • 10445-16 Emelőgépkezelők speciális feladatai

Elméleti órák: kedd-csütörtök 6-6 óra, 2 héten keresztül, összesen 24 óra

Gyakorlati órák: szombat-vasárnap 9-9 óra, 2 héten keresztül, összesen 36 óra 

Vizsga

Az OKJ szakmai vizsgára az bocsátható, aki teljesíti a házi modulzáró vizsgát. Ezt követően szóbeli és gyakorlati vizsgát kell tenni.

A Hatósági gyakorlati vizsga követi az OKJ vizsgát, amit minden kezelni kívánt gépcsoportra le kell tenni, ennek sikeres teljesítése esetén Gépkezelő jogosítvány kap a Hallgató. 

Szállás lehetőségek a tanfolyam idejére

Úgy gondolja, hogy ez a tanfolyam pont megfelelő Önnek, de túl messze van a lakhelyéhez képest?
Ez ne legyen probléma!  Ismerjük a budapesti szálláshelyeket: van köztük hotel, panzió és munkásszállás is, különböző árkategóriákban.
Segítünk Önnek abban, hogy  azok közül a szállások közül válasszon egy olyat, amelyik a legközelebb van az iskolánkhoz, színvonalában, árban, szolgáltatásban a legjobbat nyújtja, ami minden szempontból megfelel Önnek.
Így a tanfolyam ideje alatt nem kell plusz útiköltséget fizetnie, és  a szállásdíjjal együtt is olcsóbban és kényelmesebben tudja elvégezni tanfolyamunkat.
Kérjük, érdeklődjön elérhetőségeinken!

 • OKJ-s Emelőgép kezelő (kivéve targonca) (önjáró) egy gépcsoportra 80 000 Ft Jelentkezés