OKJ-s Emelőgépkezelő (kivéve targonca) (önjáró) egy gépcsoportra

Indul: 2020. január 21.
Vizsga: 2020. február 04.

Ismertető

Képzésünk megfelel a komplex szakmai vizsgáztatás szabályairól szóló 315/2013. (VIII. 28.) Korm. rendelet és a közúti közlekedési ágazatban használt önjáró emelő- és rakodógépek kezelőinek képzéséről és vizsgáztatásáról szóló 40/2009. (VIII. 31.) KHEM rendelet előírásainak.

Az Emelőgépkezelő (kivéve targonca) tanfolyam résztvevői a tanfolyam elvégzése után megszerzett szakképesítéssel az építőiparban, a szállítás, raktározás területén, logisztikákban és még számtalan munkahelyen tudnak emelőgépkezelő állást betölteni. Az emelőgép kezelő állások betöltéséhez a munkahelyek folyamatosan keresik a megfelelően képzett szakembereket.

Tanfolyamunk a közúti közlekedési ágazatban használt önjáró (tehát járműre szerelt) emelő- és rakodógépek kezelőinek képzéséről és vizsgáztatásáról szóló 40/2009. (VIII. 31.) KHEM rendelet előírásainak megfelelő képzés.

A megszerezhető képesítés

OKJ 32 582 02 Építő- és anyagmozgató gép kezelője (Emelőgépkezelő (kivéve targonca)) egy géptípusra. FEOR szám: 8424

Emelőgépkezelői tanfolyam önjáró gépekre

Emelőgépkezelői tanfolyamunkon az önjáró, azaz járműre szerelt emelő- és rakodógépek kezelését sajátíthatja el. Az emelőgépkezelői tanfolyam elvégzése és a vizsga letétele után szakképesítésével többféle iparágban is elhelyezkedhet, például az építőiparban, egy logisztikai vállalatnál, illetve a szállítmányozás, a fuvarozás, a raktározás területén. Emelőgépkezelőként itthon és -megfelelő nyelvtudás birtokában- külföldön is könnyedén találhat állást. Az ehhez szükséges Europass bizonyítványt a sikeres vizsga után igényelhet. Erről részletesen blog cikkünkben olvashat, melyet ide kattintva érhet el.

Helyezkedjen el minél hamarabb az építőipar vagy a logisztika területén

Válassza ki, melyik önjáró emelőgép kezelését szeretné elsajátítani az emelőgépkezelői tanfolyamon, és jelentkezzen még ma, hogy minél hamarabb elhelyezkedhessen az építőiparban, illetve a logisztika vagy a raktározás területén, itthon vagy külföldön. Ha az önjáró emelő- és rakodógépek mellett a nem önjáró gépek (például híd- és futódaruk, villamosemelők vagy emelőállványok) kezelését is elsajátítaná, ehhez is talál emelőgépkezelői tanfolyamot a kínálatunkban.

Választható gépcsoportok  

A választható gépcsoportok között megtalálja a mobil emelőgépeket, a gépjármű-emelőhátfalakat, a mobil szerelőállványokat, a reptéri chartering járműveket, a mobil szerelőkosarakat, a hidraulikus szerelőkosaras járműveket, a konténeremelőket, az autódarukat, a lánctalpas darukat és a járműre szerelt darukat is. A felsorolt géptípusok tanfolyamai OKJ-s szakmai és NKH-s gyakorlati vizsgával zárulnak.

Ha a kiemelt kedvezményes géptípusokat választja, akkor a képzési díjból további kevezményt adunk.

Mobil (önjáró) emelőgépek:
 • Gépjármű emelő-hátfalak (4213)
 • Mobil szerelő-állvány (4221) 
 • Reptéri chartering jármű (4221)
 • Mobil szerelőkosár (4223) 
 • Hidraulikus szerelőkosaras jármű (4224)
 • Konténer emelő (4374)
 • Autódaru (4411)
 • Lánctalpas daru (4431)
 • Járműre szerelt daru (4451)

A kiemelt géptípusokkal rendelkezünk, minden más géptípus esetén csak akkor vállaljuk az oktatását, ha a Hallgató gondoskodik a gépről azoktatásra és a vizsgára, vagy a gép bérlése esetén a gép bérleti díjának megfizetését vállalja.

Több gépcsoportra is leteheti a vizsgát

Az egy gépcsoportra szakképesítést adó emelőgépkezelői tanfolyamra jelentkezve gondolja át, melyik önjáró emelő- és rakodógép kezelését szeretné legjobban elsajátítani – melyikre lesz szüksége leginkább az adott iparágban. Természetesen, ha mégis inkább nemcsak egy, hanem két vagy a maximális három gépcsoportra tenné le a vizsgát, még meggondolhatja magát, és jelentkezhet a plusz egy vagy kettő gépcsoportra képesítést adó emelőgépkezelői tanfolyamra is. Ehhez a jelentkezésnél jelölje be plusz tanfolyamként a kiegészítő plusz gépcsoport tanfolyamot is.

Ki lehet emelőgépkezelő?

Emelőgépkezelő az a személy, aki a emelőgépet jogosult működtetni, és ezzel a feladattal megbízták. Emelőgépet önállóan az a személy kezelhet, aki

 • 18. életévét betöltött, vagy szakmunkás,
 • a feladat elvégzésére a vonatkozó jogszabály szerint előzetes és időszakos orvosi vizsgálat alapján alkalmas,
 • rendelkezik az emelőgép kezelésére államilag elismert szakképesítéssel és
 • az ahhoz szükséges vezetői engedéllyel (önjáró emelőgép esetén).
Jelentkezés feltételei
 • 8 általános iskolai végzettség
 • Egészségügyi alkalmasság
 • A hatósági vizsgáig betöltött 18. életév

A tanfolyam menete

A tanfolyamokat minimum 10 fő esetén indítjuk, időtartama vizsgákkal együt: 3 hét.

Témakörök:

 • 10443-16 Gépkezelők általános ismeretei
 • 10445-16 Emelőgépkezelők speciális feladatai

Elméleti órák: kedd-csütörtök 6-6 óra, 2 héten keresztül, összesen 24 óra

Gyakorlati órák: szombat-vasárnap 9-9 óra, 2 héten keresztül, összesen 36 óra 

Vizsga

Az OKJ szakmai vizsgára az bocsátható, aki teljesíti a házi modulzáró vizsgát. Ezt követően szóbeli és gyakorlati vizsgát kell tenni.

A Hatósági gyakorlati vizsga követi az OKJ vizsgát, amit minden kezelni kívánt gépcsoportra le kell tenni, ennek sikeres teljesítése esetén Gépkezelő jogosítvány kap a Hallgató. 

Szállás lehetőségek a tanfolyam idejére

Úgy gondolja, hogy ez a tanfolyam pont megfelelő Önnek, de túl messze van a lakhelyéhez képest?
Ez ne legyen probléma!  Ismerjük a budapesti szálláshelyeket: van köztük hotel, panzió és munkásszállás is, különböző árkategóriákban.
Segítünk Önnek abban, hogy  azok közül a szállások közül válasszon egy olyat, amelyik a legközelebb van az iskolánkhoz, színvonalában, árban, szolgáltatásban a legjobbat nyújtja, ami minden szempontból megfelel Önnek.
Így a tanfolyam ideje alatt nem kell plusz útiköltséget fizetnie, és  a szállásdíjjal együtt is olcsóbban és kényelmesebben tudja elvégezni tanfolyamunkat.
Kérjük, érdeklődjön elérhetőségeinken!

Árgarancia

Hiszünk abban, hogy iskolánk kínálja a legjobb áron ezt a tanfolyamot! Amennyiben Ön mégis megtalálná ezt a képzést máshol olcsóbban, ugyan ilyen feltételek mellett, akkor vállaljuk, hogy mi is azon az áron kínáljuk Önnek, ráadásul adunk 5.000 forint kedvezményt is! Ehhez nem kell mást tennie, mit felvenni velünk kapcsolatot bármelyik elérhetőségünkön!

 • OKJ-s Emelőgép kezelő (kivéve targonca) (önjáró) egy gépcsoportra 75 000 Ft Jelentkezés