Autóbuszos személyszállító vállalkozó alaptanfolyam(e-learning)

Indul: 2024. június 30.
Befejezés: 2024. június 30.

Ismertető

A 261/2011. (XII. 7.) Korm. rendelet 3. melléklet előírásainak megfelelő szaktanfolyam.

Aki belföldi vagy nemzetközi személyszállítással foglalkozó vállalkozásnál vezető (szakmai irányító) munkakört tölt be, vagy maga rendelkezik ilyen területen működő vállalkozással, rendelkezni kell a képzés által nyújtott képesítéssel. Egy személyszállítással foglalkozó cég ugyanis csak akkor tud a jogszabályoknak megfelelően működni, ha szakmai irányítót is alkalmaz, aminek előfeltétele az autóbuszos személyszállító vállalkozói vizsga. Amennyiben Ön beletartozik az említett körbe és még nincs meg a végzettsége, jelentkezzen most tanfolyamunkra!

Az e-learning képzésre folyamatosan lehet online is jelentkezni , de ez csak képzés elvégzésének szándékát jelenti, nem helyettesíti a hatósági jelentkezési lap kitöltését és aláírását. Az online jelentkezés után kollégáink az elérhetőségén keresni fogják.

Jelentkezés feltételei

Erre a tanfolyamra bárki jelentkezhet. Előfeltétel nincs.

Szükséges okmányok

  • személyi igazolvány
  • lakcímbejelentő kártya

Tanfolyam menete

A tanuló a jelentkezés és sikeres beiratkozás után hozzáférést kap a tananyag online felületéhez, melyet bármikor és bárhol használni tud a saját számítógépe, táblagépe, vagy akár mobiltelefonja segítségével, ahol internet hozzáférés van, így tetszőleges haladási sebességgel tudja a tananyagot elsajátítani.

Az egyes tanfolyamtípusokhoz különböző hosszúságú időkeret áll a tanuló rendelkezésére, hogy a tananyagot feldolgozza. Alaptanfolyam és továbbképzés esetén ez az idő 90 óra/90 nap.

Amennyiben a megadott idő valamilyen ok miatt nem bizonyult elegendőnek, akkor pótórákat lehet vásárolni, melynek díja 15.000 forint (10 óra / 30 nap).

Felhívjuk figyelmét, hogy a képzés, mivel e-learning alapú online tananyag, így tantermi oktatás nem tartozik hozzá. Az iskola előre meghirdetett időpontokban, korlátozott időtartamban, személyes konzultációs lehetőséget biztosít tanárokkal, amennyiben erre igény merülne fel.

A tananyag sikeres elvégzéséről a rendszer igazolást küld a hallgatónak, az iskolának és a hatóságnak. Ezt követően van lehetőség vizsgára jelentkezni a hallgatónak.

Vizsga

2019. júliustól a tanfolyamzáró vizsga a hatóság vizsga-központjaiban történik.

A hatósági vizsgaközpontokban a hatóság által meghirdetett időpontban lehet vizsgázni. A hallgató a meghirdetett időpontok és helyszínek között szabadon választhat. A kiválasztott időpontra és helyszínre az iskola szervezi meg a hatósági vizsgát.

A vizsga lebonyolításában annyi a változás, hogy a tesztlapos írásbeli vizsgát felváltotta a számítógépes vizsga. Ez az úgynevezett SZEV-es vizsga.

Sikeres vizsga esetén a vizsgázó hatósági bizonyítványt kap. A megszerzett bizonyítvány, vagyis a személyszállító vállalkozói képesítés 10 évig érvényes, utána ismeretfelújító autóbuszos személyszállító vállalkozói vizsgát kell tennie.

Tantárgyak megnevezése Írásbeli vizsga Szóbeli vizsga
Jogi ismeretekTeszt számítógépenVan
Gazdasági és pénzügyi vezetői, valamint adózási ismeretekTeszt számítógépenVan
Munkaügyi ismeretekTeszt számítógépenVan
Személyszállítási ismeretekTeszt számítógépenVan

Jármű műszaki, üzemeltetési, valamint közlekedés-biztonsági ismeretek

Teszt számítógépenVan
Valamennyi tantárgyból esettanulmányÍrásbeliNincs

Pótvizsga díjak

Pótvizsgára jelentkezés díja: 5.000 Ft/alkalom, melyet a pótvizsga alkalmával egyszer kell megfizetni. Pótvizsgadíj a sikertelen vizsgaelemek után:

  • SZEV-es vizsga díja: 10.500 Ft/db
  • Szóbeli vizsga díja: 8.000 Ft
  • Esettanulmány vizsga díja: 12.000 Ft
  • Autóbuszos személyszállító vállalkozó alaptanfolyam (e-learning) 225 000 Ft Jelentkezés