Személygépkocsis személyszállító gépkocsivezető (alapképzés)

Indul: 2024. június 17.
Befejezés: 2024. június 18.

Ismertető

A 176/2015. (VII. 7.) Korm. rendelet 11. §., 5. sz. Melléklet 3.pontja  előírásainak megfelelő szaktanfolyam.

A tanfolyam díja tartalmazza az E-titános vizsgafelkészítő program hozzáférést is!

Személygépkocsis személyszállító képesítést annak a személynek kell megszereznie, aki "B" kategóriájú vezetői engedéllyel, de taxaméterrel fel nem szerelt személygépkocsit vezet. A személygépkocsis személyszállítás tehát sokban hasonlít a taxizáshoz, de olyan gépkocsival történik, amelyben nincs taxióra. A személygépkocsis személyszállításnak kapcsolódnia kell valamely szálláshely-hasznosítási, idegenforgalmi, turisztikai, sport-, kulturális, oktatási, rendezvényszervezési vagy parkolóüzemeltetési tevékenységhez.  Az utas a főszolgáltatást rendeli meg (pl. egy gyógykezelést kíván igénybe venni), de ahhoz, hogy ez megtörténjen, a helyszínre kell őt szállítani, ez a feladata a személygépkocsis személyszállítónak. A személygépkocsis szolgáltatást megrendelheti a fő-szolgáltató is és az ügyfél is.

Az "oszkározáshoz" és a "telekocsis" szolgáltatáshoz is ezt a tanfolyamot kell elvégezni.

Ez a képzés csak alkalmazott gépkocsivezetői munkakör betöltésére jogosít, vállalkozás működtetésére, irányítására NEM! Ha egyéni vállalkozóként szeretne működni, akkor Személytaxis és személygépkocsis személyszállító vállalkozó tanfolyamot is el kell végezzen.

Jelentkezés feltételei

A személygépkocsis személyszállító alapképzésünkre az a gépkocsivezető jelentkezhet, aki legalább 2 éves "B" kategóriára érvényes vezetői engedéllyel rendelkezik, továbbá betöltötte a 21. életévét.

hatósági vizsgához személyszállító személygépkocsiként levizsgáztatott személygépkocsi szükséges. A vizsgára biztosítunk  hatósági vizsgával rendelkező gépkocsit, ekkor azonban az iskola által biztosított gépkocsi költségével - 10.000 Ft-tal - növekszik a meghirdetett képzési díj.

Szükséges okmányok
  • érvényes vezetői engedély,
  • személyi igazolvány,
  • lakcímbejelentő kártya

Tanfolyam menete

A tanfolyam 09:00 órai kezdéssel indul, a tanfolyami napokat úgy szervezzük, hogy a Hatóság által kiírt vizsganaphoz alkalmazkodjon.

Vizsga

A képzést követően a hatóság által kijelölt időpontban és helyszínen történik, sikeres vizsga esetén a tanuló hatósági bizonyítványt kap.

Tantárgyak megnevezése

Írásbeli vizsga

Szóbeli vizsga

Gyakorlati
vizsga

közlekedési, hibaelhárítási ismeretek és vezetéselmélet, speciális vezetéstechnikai ismeretek 

Teszt (SZEV)

Nincs

Nincs

személyszállító szerződési feltételek, valamint a személyszállítói szolgáltató tevékenységre vonatkozó hatósági előírások, utas-kommunikáció 

Teszt (SZEV)

Nincs

Nincs

helyismereti jártasság és helyi idegenforgalmi ismeretek, valamint korszerű fedélzeti navigációs és elektronikai rendszerek ismerete 

Nincs

Van

Nincs

vezetési gyakorlat

Nincs

Nincs

Van

Pótvizsga díjak

Pótvizsgára jelentkezés díja: 5.000.- Ft/alkalom, melyet a pótvizsga alkalmával egyszer kell megfizetni. Ezen felül a sikertelen vizsgaelemek után 

  • SZEV-es vizsga díja:   10.500.- Ft/db
  • Szóbeli vizsga díja: 8.000.- Ft
  • Forgalmi vezetés díja:  13.800.- Ft 

További ajánlott tanfolyamok

A személygépkocsis személyszállító tanfolyam elvégzése után ajánlott a taxi gépkocsivezetői kiegészítő tanfolyam elvégzése is.

  • Személygépkocsis személyszállító gépkocsivezető (alapképzés) 94 000 Ft Jelentkezés